Tuning

Uw auto laten chippen heeft meerdere voordelen, dit is afhankelijk van de reden waarom u de auto wilt tunen: meer vermogen of brandstofbesparing.

- Meer vermogen uit uw auto en meer veiligheid

Met chiptuning is een prestatieverbetering haalbaar van 20 tot 40 procent op het gebied van koppel en vermogen. Het gaat dan altijd om turbomotoren. Bij atmosferische motoren (dus zonder turbo) is het effect van chiptuning klein. Het resultaat na tuning is een auto die aanmerkelijk soepeler loopt en gretiger reageert op het gaspedaal. 

- Zuiniger rijden

Chiptuning is een medaille met twee kanten, want je kunt er ook zuiniger mee rijden. Dit is het zogenaamde eco tuning waarbij we de auto zo programmeren dat deze het meest efficiënt omgaat met brandstof. Uiteraard hangt het brandstofgebruik vooral af van het rijgedrag van de bestuurder, maar bij een normale rijstijl is een brandstofbesparing mogelijk tussen 5 en 20 procent. Wie veel kilometers rijdt gaat dus zeker geld besparen met eco tuning.

In het onderstaande programma kunt u, op basis van de software geleverd door Transtune, kijken welke mogelijkheden er voor uw auto beschikbaar zijn.